5 põnevat ja kasulikku raamatut, mida enne jõule kindlasti lugema peaks

Foto: Shutterstock

Rubriiki toetab

  • Ligi 4000 raamatut ootavad sind!
  • Loe või kuula telefonis ja tahvlis
  • Vaata rohkem!

Ehkki lõviosa jõuluraamatutest ja -filmidest on suunatud lastele, ei pea ka täiskasvanud end kõrvalejäetuna tundma: hästi otsides leiab valikust nii ilukirjandust kui ka muid kasulikke raamatuid. 

Retseptid

Külalisi tuleb sel aastal küll tõenäoliselt vähem, ent laud ootab siiski katmist. Õnneks ei pea kokk ülesandega üksi hakkama saama, sest appi tõttab „Parimad jõulutoidud“. Kokaraamatusse on kokku kogutud parimate jõulutoitude ja -jookide retseptid nii Eestist kui ka mujalt maailmast, seega ideid ja põnevaid retsepte leidub seal kuhjaga.

Luuletused

Lastel on jõulukinkide lunastamise kord juba pisikesest peale selge ja luuletused alati varakult peas, kuid täiskasvanud loodavad tihti luuletuste lugemisest kõrvale hiilida.

Paanika tekib aga siis, kui pere esinemisest keeldumisega või mõne tühise vabandusega (näiteks „ma tegin ju terve päeva süüa“) ei lepi ning kiire internetiotsing annab vaid täiesti sobimatuid luuletusi.

Õnneks on „Jõua jõua jõuluaega“ Elisa Raamatu äpis vaid paari kliki kaugusel ning sealsete luuletuste seast leiavad sobiva nii lapsed, vanemad kui vanavanemad. Raamatus on nii vanu armsaid jõulusalme kui tänapäeval tuntud autorite uut loomingut. 

Ilukirjandus

Kodumaise autori Heli Künnapase „Jõuluks koju“ viib lugeja Pärnusse, kus elab Anne-Mari, kes on ootamatult ilma jäänud senisest elust ja kodust. Kas nelja lapse ema jõuab jõuludeks koju?

Kui Pärnu tundub liiga lähedal ja tahaks kasvõi raamatus reisida Eestist kaugemale, sobivad lugemiseks näiteks Cornwallis aset leidnud juhtumised. Romaanis „Jõuluingel“ tegutseb Dossie, kelle jaoks näib jõulude eel kõik laabuvat. Ometi tuleb läbida mitu katsumust, et kogukond järgmiste jõuludeni vastu peaks. 

Ka krimisõpru pole unarusse jäetud. Armastatud Briti krimikirjaniku P. D. Jamesi raamat „Mõrvad jõuluööl“ koosneb neljast kiire tempoga ja riuklikust mõrvamüsteeriumist. Kahes neist paneb oma oskused proovile politseiuurija Adam Dalgliesh, kes on Jamesi üks tuntumaid tegelasi. 

Kõik neli lühilugu on ühtaegu mängulised ja geniaalse süžeega. Neis saavad kokku elegantne jutustamisstiil, teravmeelne pilguheit inimloomuse kõige hävitavamatele omadustele ning ulakas huumorimeel.

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal argipäeval

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate tehnoloogia-, auto-, raha- ja meelelahutusportaali olulisematest lugudest.