2022. aasta Eurovisiooni korraldajaks kandideerib 17 Itaalia linna

Eurovisiooni võitis Itaalia rokkbänd Maneskin looga "Zitti e buoni".Foto: Vyacheslav Prokofyev/TASS/Scanpix

Esmaspäeval kukkus tähtaeg, kuni milleni Itaalia linnadel oli võimalik esitada avaldusi, et saada järgmise aasta Eurovisiooni lauluvõistluse korraldajaks. Kokku laekus Itaalia rahvusringhäälingule 17 avaldust.

Eurovisiooni korraldamise soovist andsid teada mitmed suuremad ja kuulsamad linnad, kuid võistlustules on ka väiksemaid kohti, millest paljud kindlasti midagi kuulnud ei ole.

Järgmise aasta Eurovisiooni korraldajaks kandideerivad järgmised linnad: Acireale, Alessandria, Bertinoro di Romagna, Bologna, Firenze, Genova, Jesolo, Matera, Milano, Palazzolo Acreide, Pesaro, Rimini, Rooma, Sanremo, Torino, Trieste ja Viterbo.

Reeglid on karmid

Kehtivad ranged nõuded, millele Eurovisiooni korraldajaks pürgivad linnad vastama peavad. Linna läheduses peab asuma rahvusvaheline lennujaam, mis ei asu keskusest enam kui 90-minutilise autosõidu kaugusel. Lisaks sellele peab linnas olema vähemalt 2000 hotellikohta ning tehniline võimekus rahvusvahelise teleülekande teostamiseks.

Lauluvõistlus korraldavas linnas peab olemas olema ka nõuetele vastav korraliku konditsioneeriga siseareen, kuhu mahub 70% täituvuse korral 8000-10 000 inimest. Nõutakse ka 1000 inimest mahutava pressikeskuse, riietusruumide, laoalade ja muude abiruumide olemasolu.

Üks karmimaid nõudeid on, et areen peab olema eksklusiivselt Eurovisiooni korraldajatele saadaval koguni üheksa nädala jooksul: kuus nädalat enne võistlust ettevalmistusteks, kaks nädalat lauluvõistluse korraldamiseks ning nädal pärast võistlust lava demonteerimiseks ja koristamiseks.

Märksõnad: , ,

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal argipäeval

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate tehnoloogia-, auto-, raha- ja meelelahutusportaali olulisematest lugudest.