2022. aastaks valmiv Tallinna Filmilinnak Paljassaares jõudis riiklikult tähtsate kultuuriehitiste eelvalikusse

Paljassaare filmilinnaku eskiisjoonis.Novarc Group

Kultuurikomisjon tegi eelvaliku riiklikult tähtsatest kultuuriehitistest ning selgitas välja 11 riiklikult tähtsate kultuuriehitiste ettepanekut, mille seast järgmisel poolaastal lõplik valik teha.

Komisjoni esmasesse valikusse jäi ka Koplisse Paljasaarde ehitatav Tallinna Filmilinnak, mis annaks Eesti filmitegijatele senisest palju paremad töötingimused. Loe Tallinna Filmilinnakust lähemalt.

Kultuurikomisjoni esimees Aadu Must tõdes, et esitatud ettepanekute hulk ja mitmekülgsus oli väga rõõmustav ning seega oli juba ainuüksi eelvaliku tegemine väga keeruline. Musta sõnul peeti tähtsaks toetada regionaalset tasakaalu ning kultuurielu ka väljaspool pealinna.

„Samuti soovime Kultuurkapitali vahendite abil hoogu anda nendele kultuuriehitistele, mis ühendavad erinevaid kultuurivaldkondi ning soodustavad valdkondade vahelist koostööd,“ rääkis Must.

Lisaks Tallinna Filmilinnakule läbis eelvaliku Anu Raua keskus, Arvo Pärdi nimeline muusikamaja, Helioru kontserdimaja, Kahni keskus, Narva Kreenholmi kultuurikvartal „Manufaktuur“, Pärnu Kunstihoone, Rahvusooperi praeguse hoone juurdeehitus, Saaremaa Muuseum, Tartu südalinna kultuurikeskus ning Teadus- ja Tehnikakeskus NOBEL.

Eesti Kultuurkapitali seadus võimaldab Kultuurkapitali nõukogul toetada vastavalt pingereale üheaegselt kuni kahe riiklikult tähtsa kultuuriehitise rajamist või renoveerimist. Kultuuriehitiste rajamiseks ja renoveerimiseks eraldatakse iga-aastaselt 60,6 protsenti Kultuurkapitalile sihtotstarbeliselt laekuvast hasartmängumaksust.

Märksõnad: , ,

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal argipäeval

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate tehnoloogia-, auto-, raha- ja meelelahutusportaali olulisematest lugudest.